• De allerbeste prijs!
  • Juridisch sluitende brief!
  • Binnen 2 minuten geregeld!
  • Bevestiging van ontvangst!

Handige tips voor je verhuizing!

Ga jij binnenkort verhuizen?

Lees hier 8 handige tips die jouw verhuizing appeltje eitje maken! Deze handige tips zorgen ervoor dat jouw leven een stuk simpeler wordt. Wij hebben ze hier op een rijtje gezet voor je.

Tip 1, je kleding!

Tegen veel gedachten in kan je het beste je kleding schoon en gestreken verhuizen. Zelf heb ik jaren alles op een hoop gegooid, in vuilniszakken geduwd en/of in verhuis- en bananendozen vervoerd. Totdat ik van een collega een gouden tip kreeg aangereikt. Zorg dat je hemden/pakken/truien en broeken netjes gewassen en gestreken zijn. Hang deze op hangertjes en, nu komt ‘ie, trek er een vuilniszak overheen. Je maakt in de onderzijde (nu bovenzijde) in het midden een gaatje en voilà; je kleding is beschermd en eenvoudig te verplaatsen. Het scheelt je ook een hoop kopzorgen, als jij deze direct weer in je kast kan hangen! Nog meer handige tips? Lees snel verder!

Tip 2, bananendozen

Zelf gebruikte ik de alom bekende bananendozen om een veelvoud aan spullen (en zoals hierboven te lezen, kleding) in te verhuizen. Het beste kan je bananendozen gebruiken om je boekenkast in te legen. Leg een oude krant opengeslagen in het midden en je hebt het gat ook gedicht. Begin met de grote boeken onderin te leggen, deze zorgen voor stevigheid en stabiliteit. Werk naar boven met de kleinere pocketboekjes. Zo hoef je hiervoor geen verhuisdozen te gebruiken, en scheelt je dit weer wat geld. Je kan de bananendozen ook gebruiken voor je overige spullen, zo kun je behoorlijk wat centen uitsparen!

 

Tip 3, 1 en 1 is 2. Of toch niet?

Wij horen met regelmaat dat het verstandig is je servies en glaswerk in te pakken met bijvoorbeeld handdoeken en sokken of iets dergelijks. Niet doen! Ja, alles moet naar de nieuwe locatie echter ben je óf lange tijd bezig de zaken weer netjes te vouwen óf je mag de boel ook nog eens wassen (Iets wat hier zou gebeuren, want smerig). Dat kost je veel tijd en de machine laten draaien kost je ook onnodig geld. Wikkel je servieswerk in oude kranten of, nog beter, papieren keukendoekjes. Koop een goedkoop huismerk, zo ben je extra voordelig uit.

 

Tip 4, Kleur bekennen

Yesss, hetgeen het langste duurt na het daadwerkelijke verhuizen is het uitpakken. Neefje Tim heeft het serviesgoed in de garage geplaatst, de schoonmaakspullen in het tuinhuisje en de hifi-bekabeling in de keuken. Drama. Zorg ervoor dat je alle dozen een kleur geeft die gelieerd is aan de kamer waar hij vandaan komt en naartoe gaat. Je pakt dus eigenlijk kamers in, en niet spullen. Zo weet je dat je scheergel (eerste-dag-doos?) netjes in de badkamer verschijnt en niet op zolder verdwijnt.

 

Tip 5, De eerste-dag-doos

Ga je verhuizen? Zorg dat je een eerste-dag-doos hebt gemaakt. Hierin stop je alle spullen die je direct nodig (kan) hebben. Denk aan schoon goed voor de eerste dag maar ook iets te eten, medicijnen en andere zaken die je onverhoopt nodig kan hebben. Er iets niets vervelender dan je ergens zeer doen en niet eerste hulp kunnen verlenen omdat het medicijnkastje is geleegd in de middelste doos, onderaan de stapel. Of toch de voorlaatste doos…? Nee! Ga voor veiligheid en gemak, fabriceer een eerste-dag-doos.

 

Tip 6, (bureau)laden vullen?

Neen, niet doen. Je kan de laden beschadigen alsmede maak je onnodig je het werk zwaarder. Je kan beter een aantal extra dozen vullen en een paar keer vaker lopen dan lades en kasten vullen. Jouw rug en gestel is belangrijker dan die extra paar passen (belangrijk voor de heren, altijd eigenwijs). Zorg dat je de laden en kastruimte goed met plakband hebt dichtgemaakt. Je kan ook, zeker bij een witte kleur, met folie alles inwikkelen. Zo weet je zeker dat je laden tijdens het vervoeren niet openklappen. De meeste echtscheidingen komen voor tijdens het opzetten van een voortent van een caravan én tijdens het tillen van een ladekastje op de trap. Voorkomen dus!

 

Tip 7, Vele handen…

…maken ligt werk. Uitspraak die met verhuizen absoluut relevant is. Vraag vrienden en familie je te helpen. Het scheelt een hoop gesjouw en pijn in de rug. Daarnaast is het in de meeste gevallen nog gezellig ook! (Laat wel je schoonmoeder thuis). Zorg goed voor ze, dan doen ze dat ook voor jou. Er gaat niets boven een koud glas bier/fris met veel te veel Chinees op tafel na een stevige sjouw dag. Bedanken is erg belangrijk, niet vergeten!

 

Tip 8, maak plezier!

Ja, een verhuizing kan veel stress met zich meebrengen. Zorg ervoor dat je op tijd begint, dat voorkomt een hoop gedoe. Maar maak vooral plezier. Het is een nieuwe start, wat de reden erachter ook is. Je bent samen met vrienden en familie, iets wat niet elke dag gebeurt. Zorg dat je georganiseerd te werk gaat en vergeet niet te lachen. Immers, een dag niet gelachen….

 

 

Ben jij er klaar voor? Kijk snel op onze homepage, hier kan je je huur eenvoudig opzeggen!