• De allerbeste prijs!
  • Juridisch sluitende brief!
  • Binnen 2 minuten geregeld!
  • Bevestiging van ontvangst!

Help! Mijn borgsom wordt niet terugbetaald!

Borgsom

Zodra je een huurwoning betrekt zal je in de meeste gevallen een borgsom moeten betalen aan de verhuurder. Dit is een zekerheid voor de verhuurder dat bij eventuele problemen de huurder niet zomaar gevlogen is zonder voor de kosten op te draaien. Deze borg mag eigenlijk nooit verrekend worden met de laatste maandhuur, echter in veel gevallen wordt dit wel gedaan. Vaak zijn dat dan de kleinere particuliere verhuurders.

 

Schade

Zodra jij je woning (bezem)schoon en netjes achterlaat in dezelfde/vergelijkbare staat als hij is opgeleverd toen je ging huren dient de verhuurder je borg terug te betalen. Het komt weleens voor dat een verhuurder de borg niet direct terugbetaald. Dat is erg vervelend, het is immers jouw geld. Daarnaast mag een verhuurder niet zomaar de borg inhouden. Jouw verhuurder moet je aangeven waarom hij de borg niet terugbetaald en welke kosten volgens hem gemaakt moeten worden indien er schade aan de woning is ontstaan die op jou als huurder verhaald kan worden. Schade door slijtage of ouderdom is hierbij uitgesloten en kan niet op jou verhaald worden.

 

Oplevering

Indien schade het geval is zal dit hoogstwaarschijnlijk bij de oplevering aan je kenbaar gemaakt zijn. Jij hebt dan nog de tijd en kans om eventuele schade en overige zaken die niet juist zijn op te lossen. Indien dit niet haalbaar is dan mag de verhuurder de kosten die hij of zij moet maken verrekenen met de borgstelling. Let hierbij wel op eventuele problemen met de nieuwe huurders.

 

Incassoprocedure

Heb jij wel recht op je borg maar wil je verhuurder deze niet betalen? Dan is het verstandig een zogeheten 14-dagen brief op te stellen. In deze brief sommeer je de verhuurder alsnog je borg terug te betalen. Vraag in de brief ook de reden(en) waarom de verhuurder geen borg terugbetaald. Daarnaast geef je hierin aan dat indien betaling uitblijft je een incassoprocedure gaat starten en eventuele kosten op hem verhaalt gaan worden. Het is erg belangrijk dat je deze brief stuurt.

Zorg dat je je woning netjes oplevert en dat je op tijd je huuropzegging doet. Het is hierbij van belang een gedegen brief te sturen, het liefst aangetekend. Vandaag nog beginnen? Kijk op onze homepage of klik hier.